MUSIIKKI- JA KULTTUURIKESKUS VERSO

Piilometsän säveliä

Piilometsän säveliä on kiehtova kokoelma uutta ja perinteistä lastenmusiikkia. Levy soveltuu niin kotien kuin varhaiskasvattajienkin käyttöön. Taidokkaat ja mukaansatempaavat sovitukset vievät kuulijat mukaan matkalle Piilometsän uumeniin, jossa eläinystävykset seikkailevat laulaen, leikkien ja tanssien. Levyn suunnittelusta vastaavat varhaisiän musiikkikasvatuksen ammattilaiset. Musiikillisen toteutuksen ja uusien sovitusten takana ovat mm. kansanmusiikkiyhtye Freija, puhallinkvintetti Idée Fixe ja soitin- ja lauluyhtye Versomus.

HINTA: 20 € (+ 3 € toimituskulut)

TILAUKSET: info@versomus.fi tai 040-7069446 tai verkkokauppa

KUUNTELE ÄÄNINÄYTTEET LEVYSTÄ

ARVIOITA:

 • … Levyn 20 kappaletta sisältää uusia sävellyksiä yhtyeiden jäseniltä sekä mainioita sovituksia klassikoista. Puhallinkvintetti Idée Fixe tuo oman innostavan lisänsä moniin sovituksiin, kuten esim. tutuista tutuin Jänis istuu maassa on tällä levyllä suorastaan sinfoninen ja latautunut kokonaisuus juuri puhallinten ja lennokkaiden laulustemmojen ansiosta. Juoksee metsähiiroset –laulu kipittää viikset väpättäen kromaattisen pianostemman ansiosta ja on hieno versio tästä laulusta… Kettutanssi on sovitettu erinomaiseksi liikuntamusiikiksi, jonka tahtiin jaksavat omat ja naapurin lapset tanssia. Tämä levy tulee pysymään lastenkamarin levylautasella pitkään.
  (KIRJO syyskuu/2010 Lastenmusiikki Tiina Tolonen)
 • ”Piilometsän säveliä -lastenmusiikkilevyssä yhdistyvät raikkaasti klassisen- ja kansanmusiikin uudet tuulet sekä perinteiset, tunnetut kansansävelmät… Levyä voi kuunnella aina uudestaan, nautiskellen kokonaisuudesta, sanoista, sävelistä tai vaikkapa soittimien runsaudesta ja niiden harmoniasta.”
  (Suomen Lastenhoitoalan Liiton SLaL-lehti, marraskuu 2010, Hannele Karppinen)
 • ”Metsän kätköihin on piilotettu perinteisiä ja uusia lastenlauluja. Tosin perinteiset eläinlaulutkin on sovitettu niin taidokkaasti, että ne näyttäytyvät uudenlaisina musiikillisina kertomuksina… Levy on täynnä ajatuksia ja kysymyksiä herättäviä tarinoita sekä leikki-ideoiden innoittajia…”
  (MuM Jenni Vuorentausta)

LEVYN SISÄLTÖ:

 1. Piilometsän polulla
 2. Ketunleipä
 3. Kettutanssi
 4. Kasveja
 5. Juoksee metsähiiroset
 6. Jänis istui maassa
 7. Tääl on hyvä hyllytellä
 8. Laulu oravasta
 9. Karhuperhe kävelyllä
 10. Karhujen metsäretki
 11. Ohtoseni
 12. Kalakansan laulu
 13. Pienet sammakot
 14. Metsäpolkka
 15. Pöllö se on
 16. Yön ääniä
 17. Tiheässä pimeässä
 18. Piilosilla
 19. Tikan tanssi
 20. Pii pii pikkuinen lintu

MUUSIKOT:

Freija: MAIJA KARHINEN-ILO (laulu, haitari, syliharppu, pitkähuilu, munniharppu, nokkahuilut, kantele), MATTI LAITINEN (laulu, kitarat, mandoliini, mandosello, viulu, rytmisoittimet), LASSI LOGRÉN (laulu, viulu, avainviulu, jouhikko, mandoliini, efektiäänet) ARTO ANTTILA (laulu, kontrabasso, sopraanosaksofoni, nenäpilli)
Idée Fixe: ELINA RAIJAS (huilu, piccolo), JUHA ALA (oboe), REETTA NÄÄTÄNEN (klarinetti), JUKKA HARJU (käyrätorvi), OTTO VIRTANEN (fagotti)
Versomus: SARI KALLIORANTA (laulu), TIMO LATONEN (piano), MALLA PELO (laulu), HANNA-LEENA TAMMIRUUSU (laulu) sekä Freijan ja Idée Fixen muusikoita